Main Page Sitemap

Top news

Det finns ett brett utbud av rekreation och aktiviteter i Lillehammer-regionen. Väggarna är målade i vackra och varma färger tagna direkt från hotellets historiska festvåning. Centralstationen ligger endast..
Read more
Fokus ligger på att fler behöver gå från "passivt bidragsberoende" till egen försörjning. Samarbete väver in Unikum och svenska läroplaner i Microsoft Teams. Läs mer dela dina Unikum-planeringar..
Read more

Föräldrapenning bor utomlands


föräldrapenning bor utomlands

och fick "Intyg på att inga av våra förhållanden skulle komma att ändras hos försäkringskassan under vår utlandsvistelse annars kan man ju också bli utförsäkrad efter 6 månader eller förlora sin SGI och sånt. Var ansöker jag om familjeförmåner? Villkoren för att få familjeförmåner beror på den nationella lagstiftningen. Annars gäller att det land där du har varit försäkrad eller varit bosatt längst ansvarar för förmånerna. Ålders-, invaliditets- eller efterlevandepension) eller bara bor där. Familjeförmånerna skiljer sig åt mellan länderna EU-länderna bestämmer själva vem som ska ha rätt till förmåner och tjänster. Myndigheterna i det landet vidarebefordrar din ansökan till alla andra länder som eventuellt berörs. EU-publikationer om Brexit en, brittiska regeringens information och råd om Brexit en, i EU är det inte ditt medborgarskap som avgör vilket land som ansvarar för sociala förmåner som familjeförmåner (till exempel barnbidrag) utan vad du sysslar med och var du bor. Det räcker alltså att lämna in ansökan i ett land.

Om ni lämnar in ansökan för sent kan din familj gå miste om förmånerna. Men det är framför allt sjukvård, pension och motsvarande förtidspension som regleras i avtalen, inte föräldrapenning och sjukpenning. I vissa situationer fortsätter man omfattas av svenska socialförsäkringar trots att man flyttat till ett annat land inom EU/EES.

Cafe esplanad borlänge öppettider
Där borta vid bilen text

Det beror på att lagstiftaren vill uppmuntra folk att åka ut och biståndsarbeta, och sedan komma tillbaka, säger Erik Irewo. Jag bor utomlands nu och har FP hela året. I vissa länder får man regelbundna bidrag, medan andra länder i stället beviljar skatteavdrag beroende på familjesituationen. Om ni bestämmer er, se till att begära skriftligt svar av försäkringskassan på vad som gäller i ert specifika fall. EU-land tillsammans med hela din familj och bara omfattas av det landets socialförsäkringssystem, så är det ditt nya land som betalar era familjeförmåner. Till henne hade de sagt att hon bara fick ta ut SGI-dagar och inte garantidagar. För att undvika eventuella missförstånd som kan påverka familjens totala inkomster, läs om socialförsäkringssystemet i ditt värdland. Och jobbar du under max fem år för en svensk ideell organisation eller ett svenskt trossamfund som bedriver biståndsarbete utanför EU/EES kan du få tillbaka din gamla SGI så fort du flyttat hem till Sverige igen. Sverige har också avtal med ett antal länder utanför EU/EES, bland annat USA, Kanada och Indien.

För att kunna använda Mina sidor behöver du acceptera cookies. I Sverige är vi vana vid att det är arbetsgivaren som sköter inbetalningen av skatter och avgifter.


Sitemap