Main Page Sitemap

Top news

I Centraleuropa håller insekterna på att bli en jätteindustri på husdjursmarknanden. Akvariet kommer att bli dubbelt så stort med tio gånger så mycket vatten i jämförelse med idag...
Read more
Under namnet Lotta Olsson finns en länk Boka möte/visa där klickar du och hittar alla tider som kan bokas. Ingrid Holmberg, tel:, besöksadress: E-huset, 5 våningen. Terminsstarten närmar..
Read more

Norrköping hamn


norrköping hamn

Med en fortsatt expansiv hamn har Norrköping, och hela den kringliggande regionen, ett gott stöd för en stark framtida utveckling. Kajen angörs via en egen farledssträcka. Norrköping har med sitt geografiska läge en lång tradition som viktig hamnstad.

Norrköping hamn
norrköping hamn

Pampusterminalen är hamnens djuphamn och kan ta emot fartyg med storlek upp till 260 x 33 meter. Ivar kan lyfta 350 ton och har fått sitt namn efter Ivar Johansson. Inre hamnen, utsikt från Syltberget. Norrköping har närhet till stora produktions- och konsumtionsområden, och många aktörer har etablerat verksamhet för distribution inom Sverige, Norden och Östersjöområdet. Pampushamnen, braviken, djurön, västanvik lastar cement på Händelö. Djurön redigera redigera wikitext Vid Djurön ligger en av Europas största anläggningar för spannmålsexport som drivs av Lantmännen.

Efter sekelskiftet 1900 började fartygen bli så stora att den krokiga inseglingsleden till hamnen började bli ett problem. Detta innebär kapacitet att ta emot i princip de största fartyg som trafikerar Östersjön. Bland hamnens kunder och aktörer återfinns större industri- och handelsföretag, rederier, transportföretag och speditörer. Sågade trävaror och papper.


Sitemap