Main Page Sitemap

Top news

Häll upp den andra hälften i en skål. Lägg över fräset i en ugnsfast form och häll äver äggblandningen. Såhär ser veckomatsedeln för vecka 42 ut: Måndag: Kycklinggryta..
Read more
Forskning inom digitaltryck bedrivs emellertid alltjämt av Mittuniversitetet på orten, till följd av initiativ av regionens pappersindustri. 3 Ledning och administration finns företrädda i två län, och..
Read more

Js billackering jönköping


js billackering jönköping

hur nöjda kunderna är med sitt verkstadsbesök. Verkstäderna har svårt att hantera extraarbeten och att lämna en korrekt prisuppgift. En effektivare verkstad med mindre klagomål och problem är mer lönsam, säger Thomas Engström. Och vi ser heller inte att antalet bilar kommer att öka speciellt mycket. Det kan så klart alltid bli fel men det kunden kan lita på är att verkstaden tar kvalitetsarbetet på allvar och att varje mekaniker på verkstaden har kontrollerats. 1991 stod varje bil i snitt 4,5 timmar på verkstad per år, i år är den siffran två timmar.

Verkstäderna arbetar med både service och skadehantering, det vill säga försäkringsskador. Att nio av tio bilar som passerar våra verkstäder gör det utan någon form av anmärkning är rimligt. Varje år genomförs cirka 10 000 kontroller och KBV har ett 90-tal kontrollanter i Sverige. Svårast har verkstäderna med teknik som bromssystem, strålkastare, spindelleder och växellådsolja. Kontrollerad Bilverkstad är ett kvalitetssamarbete för svenska verkstäder.

Men samtidigt ställs det allt högre tekniska krav på varje mekaniker. Kan man då alltid lita på en verkstad som har er symbol på dörren? Åtta av tio verkstadskunder skulle trots bristerna vilja rekommendera verkstaden till en vän. När vi började med KBV var den siffran 50 procent. Antal bilar med brister stiger, kBV:s statistik från kontrollerna samt sammanställning av enkäter hos kunderna visar några intressanta saker: Antalet bilar med kvalitetsbrister har stigit något, från till 20 procent i augusti 2013. Men vårt mål är att komma ner till 10 procent. Bilarna får längre och längre serviceintervall så den totala affären för verkstaden minskar. Det är viktigt att hela tiden följa upp kvalitet och visa engagemang för kunden, säger Thomas Engström. De som är med i KBV utsätter sig och sin personal för regelbundna kontroller. En välinformerad kund är ofta en nöjd kund.


Sitemap