Main Page Sitemap

Top news

Nederbörd, förkylningstips från, annons. Nederbörd, vindstyrka, vindbyar, luftryck, moln, sol, snödjup. Klart vi har en app Ladda ner vår väderapp till din iPhone, iPad och Android. Luleå, prognos..
Read more
Att få komma iväg en helg med sin älskade och nästan på nytt lära känna sin partner i en miljö som andas romantik är som balsam för själen...
Read more

Linne uppsala blomma


linne uppsala blomma

Linnés trädgård i begynnande blomning och festlig inramning. I stället skickade han en mängd av sina lärjungar, ofta kallade apostlar, till olika delar av världen med samma uppgifter som han själv haft på de svenska resorna. Egentligen skulle Linné resa till Västergötland med samma uppdrag ganska omgående, men som nytillträdd professor kom andra uppgifter emellan och tryckningen av resultatet från resan på Öland och Gotland kom att dröja ända till 1745. Pröva samtidigt dina kunskaper om Linné, Fyrisån och paddling. Han var 25 år och ganska oerfaren, men det uppvägdes av hans beslutsamhet och nyfikenhet. 15.00 Teckna bin och humlor. Arrangör: Linnécentrum för växtbiologi, Uppsala universitet. Besök Linnés bostäder och trädgårdar, utforska Linnés hemstad och upplev det gröna arv han lämnat efter sig.

Hans budskap var att du ska iaktta och vara nyfiken på det du ser omkring dig, då kommer du aldrig att ha tråkigt. 1700-talsdanser från Sverige, England och Frankrike med dansgrupperna Grevinnan Brahe och Branicula. 13.15 Trädgårdsmästaren visar trädgården. Ingen annan ort i världen kan uppvisa så många spår av honom som Uppsala. Lyssna på konstnärlig körsång som en del av Revolve Perfomance Art Days. I Uppsala har vetenskapsmannen Carl von Linné lämnat fler spår än någon annanstans i världen. Den traditionen vill vi hålla vid liv! Du kan också få hjälp att boka boende, samt hitta kartor och broschyrer.


Sitemap