Main Page Sitemap

Top news

Notable residents edit Neighborhoods edit See also edit References edit External links edit. Climate edit Linköping has a humid continental climate ( Dfb though with maritime influences, retaining..
Read more
Whether or not the process was truly participatory is perhaps to be determined at a later date, but undeniably the video is catchy and makes it amenable by..
Read more

Sevärdheter kring lund


sevärdheter kring lund

samma dag. När du kommer hit färdas du hela vägen tillbaka till vikingatiden. Här hittar du öppettiderna. Mindre än 1 av Uppåkra uppskattas nämligen vara undersökt hittills. Fotevikens museum har blivit rekommenderat av guideföretaget Lonely Planets egen redaktion och hamnat på listan över 500 besöksmål du måste beta av innan dödsbädden. Drottens kyrkoruin kan man se hur den första kyrkan i såg ut i det som är Lund. Uppåkra var nämligen den mest långlivade boplatsen i Skandinaviens forntid ett politiskt, ekonomiskt och religiöst maktcentrum under drygt 1 000 år med sin höjdpunkt under vikingarnas era. Monumentet som restes 1883 i Monumentsparken till försoning och minne av de över 9 000 som dog i slaget vid Lund 4 december 1676 inför dess 200-årsminne. Förutom domkyrkan var det bara den vackra. Under sommartid kan du besöka museets vikingautställning och njuta av en glass eller kopp kaffe i caféet med utsikt över borgen.

sevärdheter kring lund

Och för den som en gång varit i Skåne är det inte så svårt att förstå varför. Museum och museum förresten. Klostret som tillsammans med klosterkyrkan omgav en fyrlängad klostergård revs däremot med tiden sedan klostret stängts omkring år 1580. Ruinen som man ser i Drottens kyrkoruin nu är de rester som blev kvar sedan Drottens kyrka blev en av de som revs 1537. Lunds domkyrka från 1100-talet. En av stenarna visar en kvinna som rider på en varg med ormar som tömmar. Under medeltiden fanns det så mycket som 27 kyrkor innanför den gamla stadsvallen men år 1536 övergav Danmark den katolska kyrkan och 1537 befallde den danske kungen Christian III att alla kyrkor i Lund skulle rivas. Lunds domkyrka från 1100-talet med över 700 000 besökare varje år och det kulturhistoriska friluftsmuseet. Med sin så gedigna vikingahistoria är det därför heller inte någon slump att litteraturens mest kända vikingaberättelse om Röde Orm utspelar sig just i Skåne.


Sitemap